Процедури по ЗОП на Централния орган за покупки в сектор „Здравеопазване“
Понеделник, 09 Септември 2019г. 10:22ч.    PDF Печат Е-поща

"Сключване на Рамкови споразумения за периода 01.01.2020 до 31.12.2021 г. чрез Електронната система за закупуване на противотуморни лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения в Република България"

Публикувано в АОП под № 00080-2019-0022

Обществената поръчка се обявява за заявените от лечебните заведения лекарствените продукти, включени в "Списъка на противотуморните лекарствени продукти за лечение по амбулаторни процедури № 6 "Системно лекарствено лечение при злокачествени солидни тумори и хематологични заболявания" и № 7 „Амбулаторно наблюдение/диспансеризация при злокачествени заболявания и при вродени хематологични заболявания“ и клинични пътеки № 240, 242, 243, 244, 245, 246, 248, 249, 250.1, 250.2, 251.1, 251.2 и 252, на необходимите еритро- и гранулоцитните колонистимулиращи фактори и бифосфонати". Лекарствените продукти, включени в настоящата процедура са обособени в 2 (две) самостоятелни позиции. Във всяка обособена позиция се съдържат самостоятелно обособени номенклатури на лекарствени продукти в зависимост от тяхната група по ATC, INN, начин на приложение и забележка (за приложимите случаи).

Решение № РД-11-342 от 03.09.2019г.
pdf файл, 3,7 MB, качен на 04.09.2019

pdf document

Обявление
pdf файл, 680,7 KB, качен на 04.09.2019

pdf document

Документация
pdf файл, 763,6 KB, качен на 04.09.2019

pdf document

Проект на рамково споразумение
docx файл, 37,7 KB, качен на 04.09.2019

docx document

Проект на договор
docx файл, 34,6 KB, качен на 04.09.2019

docx document

Ръководство на потребителя
pdf файл, 1,1 MB, качен на 04.09.2019

pdf document
 
Контактен център на БОВЛ
Понеделник, 08 Април 2019г. 10:25ч.    PDF Печат Е-поща

 bolv_smallOт 12 март 2019 г. стартира работа контактният център на Сдружение „Българска организация за верификация на лекарствата“. 
След проведен процес на подбор сред водещи аутсорсинг компании беше избран доставчик на услугите, свързани със запитвания от потребителите на системата за верификация в България. Беше подписано споразумение с Модис България ЕООД и проведено обучение на служителите, които ще работят по този проект.
Работното време на контактния център е от 9.00 до 18.00 часа в работните дни.

-    Имейл адрес за писмени запитвания относно сигнали при верификация на лекарствата: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  

 
Честит национален празник!
Неделя, 03 Март 2019г. 12:20ч.    PDF Печат Е-поща
 
БОВЛ проведе обучителен семинар за верификацията на лекарствата за журналисти
Четвъртък, 07 Февруари 2019г. 16:50ч.    PDF Печат Е-поща

Българската организация за верификация на лекарствата (БОВЛ) проведе обучителен семинар за журналисти по темите на системата за верификация на лекарствата. Събитието на 18 януари 2019 г. събра над 20 представители на централните медии и специализирани издания. 

На семинара взеха участие лектори от всички организации, членуващи в БОВЛ. Журналистите бяха информирани по няколко основни теми, представящи ролята на всеки от участниците във веригата на лекарствоснабдяването в процеса на верификация. Г-жа Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ представи “Системата за верификация на лекарствата - техническа иновация в полза на пациентите”. Представителите на медиите получиха информация за нуждата от системата за верификация, законодателната рамка в Европейския съюз и България, както и за техническите аспекти на верификацията. 

Г-н Деян Денев, председател на БОВЛ и изпълнителен директор на Асоциацията на Научноизследователските фармацевтични производители (ArPharM), говори за ползата за производителите, фармацевтите и пациентите от системата за верификация. Той акцентира върху факта, че системата за верификация е единна общоевропейска и всяка страна членка на ЕС има задължения по Директива 62 на ЕС от 2011 г. и Делегиран регламент 161 от 2016 г., които трябва да изпълни. 

Председателят на Българския фармацевтичен съюз (БФС) проф. Илко Гетов говори по темата “Фармацевтите като бариера срещу фалшифицираните лекарства и активната им роля в процеса на верификация”. Той подчерта, че през 2019 година ще има плавен преход към новата система и фармацевтите ще играят ключова роля за осигуряване непрекъснатост на снабдяването на пациентите с лекарства.

“Верификация на генеричните лекарства в България” бе разяснена от д-р Евгени Тасовски, изпълнителен директор на Българската Генерична фармацевтична асоциация (БГфарма). 
Темата “Ролята на търговците на едро и паралелните дистрибутори в процеса на верификация на лекарствата” бе представена от г-жа Оля Василева, изпълнителен директор на Българската Асоциация на търговците на едро (БАТЕЛ), и г-н Христофор Иванов, председател на УС на Българската Асоциация за развитие на паралелна търговия с лекарства (БАРПТЛ). 

Работната среща завърши с оживена дискусия, в която бяха изяснени основни въпроси, поставени от медиите. 

 
Конференция Капитал за Националната система за верификация на лекарствата
Петък, 18 Януари 2019г. 14:02ч.    PDF Печат Е-поща
НАЦИОНАЛНА СИСТЕМА ЗА ВЕРИФИКАЦИЯ НА ЛЕКАРСТВА – ГАРАНЦИЯ ЗА ВАШАТА СИГУРНОСТ
 23 ЯНУАРИ, СОФИЯ ХОТЕЛ БАЛКАН

Вестник „Капитал“ в партньорство с Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании, Българската организация за верификация на лекарствата, Българския фармацевтичен съюз и Health PR планира на 23 януари 2019 г. да организира конференция под надслов "Националната система за верификация на лекарства - гаранция за Вашата сигурност".

От 10 февруари 2019 г. в страните от Европейския съюз ще действа нова система за верификация на лекарствени продукти, изцяло финансирана от фармацевтичния сектор, която предотвратява напълно възможността фалшиви лекарства да навлязат в аптечната мрежа и повишава сигурността и безопасността на пациентите.  В България системата вече функционира и в навечерието на нейното пълно въвеждане е необходимо да се популяризират основните ползи, които тя носи за обществото и гражданите, както и да се обсъдят предизвикателствата от гледна точка на законодателите, изпълнителната власт, регулаторите, индустрията, дистрибуторите, фармацевтите и пациентите.

За участие в събитието ще поканим народните представители от парламентарната здравна комисия, министъра на здравеопазването, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, както и европейските ни партньори от EMVO и пациентските организации.

Вестник "Капитал" близо 15 години следи отблизо процесите във фармацевтичния сектор, като публикува всекидневно и периодично съдържание, годишни анализи, организира дискусионни клубове и конференции с участието на всички заинтересовани страни в сектора.

За нас ще бъде чест да се включите в конференцията с нашите многоуважавани партньори за популяризиране на този толкова важен процес.

Кога и къде:
23 януари 2019, София Хотел Балкан

    Регистрирай се за събтието:
https://events.economedia.bg/event/113/registration

ЛЕКТОРИ

 • Деян Денев, Изпълнителен директор, Асоциация на научноизследователските фармацевтични компании (ARPharM)
 • маг. фарм. Богдан Кирилов, Изпълнителен директор, Изпълнителна агенция по лекарстватd
 • Проф. Илко ГетовПредседател, Български фармацевтичен съюз
 • Илиана ПауноваИзпълнителен директор, Българска организация за верификация на лекарствата (БОВЛ)
 • Проф. Асена Стоименова, Член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина)
 • Кети ЦветковаGeneral Manager, KeVaRo Group EOOD
 • Д-р Станимир Хасърджиев, Председател на Националната пациентска организация
 • Д-р Кунчо Трифонов, Управител на Health PR

ПРОГРАМА

23 януари 2019 г. - София Хотел Балкан 

8.30 ч. Регистрация 

9.00 ч. Официално откриване – д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната комисия по здравеопазване, Министерство на здравеопазването(п), Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ 


Първи панел
 
9.30 ч. “Общоевропейска система за верификация на лекарствата” - Андреас Валтер, директор на ЕМВО 

09.45 ч. “Национална система за верификация – гарант за сигурността на лекарствата” - Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ 

10.00 ч. “Законодателството срещу фалшифицираните лекарства” - д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването (п)

10.15 ч. “Как ще заработи системата – гледната точка на регулатора” - Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата 

10.30 ч. “Предизвикателствата пред въвеждането на системата в България” - Кети Цветкова, председател на Българската асоциация на квалифицираните лица
 
10.45 ч. “Как работи системата” - Венелин Димитров, управител на “Софтгруп” 

11.00 ч. “Системата за верификация – гаранция за сигурността на пациентите” - д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация (п)

Модератор – д-р Кунчо Трифонов, Health PR

 
11.15 – 11.30ч.  Кафе-пауза


Втори панел 

 
11.30 ч. - 12.30 ч. Панелна дискусия с участниците в конференцията

Андреас Валтер, директор на ЕМВО 

д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването (п)

Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (п)

Илиана Паунова, изпълнителен директор на БОВЛ 

Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании

проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз

Кети Цветкова, председател на Българската асоциация на квалифицираните лица
 
д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация (п)


Модератор – проф. Асена Стоименовадф, Медицински университет – София
 

12.30 ч. Закриване
 

ПАРТНЬОРИ

Pfizer Astra Zeneca Astellas Novo Nordisk

КОНТАКТИ

Свържете се с нас за въпроси относно това или други събития на Икономедиа.

 • Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  
 
 • Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.  

 
 


Страница 1 от 12

Member of

girp_logo           bolv_small